Site menu:

Verhuisd

De locatie Spinnekop is verhuisd naar Molenwijk 15 in Amsterdam.

Zie de pagina Contact - Route voor meer informatie.Oefentherapie Mensendieck

WAT?

De oefentherapeut is een expert op het gebied van houding en beweging. Tijdens de therapie wordt u bewust gemaakt van alle dagelijkse bewegingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u veelvuldig maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Ook verbetert u uw houding en ontdekt u een optimale manier van bewegen.

Beter worden in bewegen; daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten maar spreek af met een oefentherapeut!

Slaapoefentherapie
Iedereen slaapt wel eens slecht. Maar als u langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw functioneren. Op den duur beïnvloedt het uw hele leven en al uw emoties. Een effectieve manier om van een slaapprobleem af te komen is slaapoefentherapie! Tijdens de therapie krijgt u meer inzicht in het slaapprobleem en alles wat invloed heeft op de slaap. Een actieve aanpak van de klachten met stap voor stap opgebouwde oefeningen en adviezen/tips. Alle oefeningen en adviezen zijn direct toepasbaar in uw dagelijks leven. Voor meer informatie zie: www.slaapoefentherapie.nl

WAAROM?

Oefentherapie Mensendieck is een actieve therapie waarbij u begeleid en gecoacht wordt tijdens het gehele behandeltraject. Actief wilt zeggen dat u zelf leert begrijpen hoe een klacht ontstaat en op welke manier u dit zelf actief kunt verhelpen, verminderen en/of voorkomen.

U kunt terecht bij de oefentherapeut met de volgende klachten:

HOE?

Na een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit bestaat uit een zorgvuldige keuze van oefeningen en activiteiten. U leert uw oude patroon te doorbreken zodat de kans op terugkeren van de klachten verminderd.

Voor oefentherapie Mensendieck is meestal geen verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. De dekking van uw aanvullende verzekering bepaalt dus het aantal behandelingen of het bedrag dat u vergoed krijgt. Dit gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Kirsten Schouten 06 - 33 85 49 22 / 020 - 482 11 75 of mail naar kirsten@fysiomeer.nl